NOUTATI

Adeverinta APIA pentru suprafete

Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) solicita primariilor o adeverinta-tip cuprinzand informatii referitoare la suprafete, extrase din capitolele de registru agricol astfel :
- Cap 2.b - Identificarea pe parcele a terenurilor in proprietatea gospodariei
- Cap 3 - Modul de utilizare a suprafetelor agricole situate pe raza localitatii
Modelul de adeverinta solicitat poate fi generat din programul software in format Word, folosind sectiunea "Adeverinte specifice", modelul de adeverinta "APIA - Terenuri"

Vezi exemplu

Extras din Registrul Agricol

In conformitate cu dispozitiile legale, pentru proiecte / cereri de finantare depuse pe Masura 141, Masura 121 sau Masura 112 se solicita de catre Directia Agricola Judeteana (AM-PNDR) sau de catre Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) un extras din Registrul Agricol, cu stampila primariei si mentiunea "Conform cu originalul". Pentru a facilita emiterea extrasului de Registru Agricol, acesta poate fi generat din programul software in format Word, folosind functia "Print" disponibila pe pagina pozitiei de registru. 

Vezi exemplu

Documentul in format Word contine toate informatiile din capitolele pozitiei de registru respective, transpuse in aceeasi ordine ca si in registrul agricol pe suport hartie, pentru a putea fi tiparite la imprimanta. Asadar, prin aceasta facilitate poate fi evitata dublarea volumului de munca al agentului agricol (tinerea evidentei in paralel pe hartie si pe suport electronic) - PROGRAMUL POATE CONSTITUI O ALTERNATIVA A REGISTRELOR AGRICOLE PE HARTIE

Copierea automata a informatiilor care nu s-au modificat de la an la an

Pe pagina fiecarei pozitii de registru agricol este disponibila o noua optiune, "Adauga anul urmator cu datele anului precedent". Aceasta optiune este foarte utila in cazul in care informatiile din Cap 2.a, 3, 4 etc, aferente unei pozitii, nu se modifica de la an la an. Prin folosirea optiunii mentionate, volumul de lucru al utilizatorului se reduce, acesta nemaifiind obligat sa introduca manual o cantitate semnificativa de informatii (cele care raman nemodificate de la un an la altul, un exemplu pot fi informatiile din Capitolul 2.a : Teren arabil, Pasuni naturale etc. Cand acestea sunt identice pentru anii 2010 si 2011, utilizatorul le va introduce o singura data pentru anul 2010 si apoi ele vor fi copiate prin simpla actionare a optiunii "Adauga anul 2011 cu informatiile din 2010" pentru anul 2011) 

Mai multe categorii de utilizatori

Incepand cu versiunea 2.0, programul poate fi accesat simultan de 2 categorii de utilizatori : user si guest, fiecare avand anumite drepturi in utilizarea aplicatiei. Astfel :

- user : are dreptul de a salva, de a modifica sau de a sterge informatii. Acestia sunt in general agentii agricoli sau persoanele care lucreaza efectiv cu programul in cadrul primariei dvs.

- guest : are doar dreptul de a vizualiza informatiile continute pe o pozitie de registru agricol, fara posibilitatea de modificare sau stergere a acestora. Acest tip de utilizator permite folosirea simultana a programului "Registrul Agricol" in diferite compartimente din primaria dvs. De exemplu : in situatia in care compartimentul "Taxe si Impozite" al primariei doreste sa aiba acces la datele din registrul agricol in vederea stabilirii exacte a impozitului pe terenuri agricole, case de locuit etc, acest lucru este posibil prin creearea unui cont de tip "guest" pentru compartimentul "Taxe si Impozite".


NOUTATI

Adeverinta APIA (modelul cuprinzand Cap 2.b, Cap 3 si Cap 15.a) poate fi generata din programul software folosind optiunea "Adeverinte - APIA Terenuri". Un exemplu puteti vedea dand click aici

Vezi mai multe detalii

cont demo

Daca considerati ca programul software corespunde necesitatilor existente in cadrul primariei dvs, va putem pune la dispozitie GRATUIT o versiune demonstrativa pentru programul "Registrul Agricol" prezentat, insa va rugam sa Solicitati un cont sau sa ne contactati utilizand datele din pagina de Contact

LINK-URI UTILE